Witam Otóż natrafiłem ostatnio na film instruktażowy na którym Pan Ryszard Rećko opowiada o diecie w okresie budowania masy. I tam jest mowa aby spożywać 4 gramy węglowodanów na 1 gram białka. Pan Rećko jest zawodowym kulturystą i mnie to bardzo interesuje jak to jest w praktyce, czy ktoś może kiedyś tak się odżywiał? Czy tak się odżywiają [...]
[...] była by to odżywka firmy Vitalmax Whey Protein Isolate CFM. Po treningu zastosowałbym też jakąś odżywkę tylko już z mniejszą ilością biała. Tak gdzieś żeby stosunek białek do węglowodanów wynosił: 30:70. Poleciłbym też tutaj kreatynę od rana i po treningu 2 x 5 gram bez fazy nasycenia stosowałbym 6-8 tyg. Potem przerwa kilka [...]
[...] regeneracji glikogenu w mięśniach -------------------------------------------------------------------------------- 12. Gainery :Odżywki te zawierają od 10 do 40% białka, stosunek białek do węglowodanów wynosi 1 do 4 (lub 1 do 3). Proporcje te są zgodne z założeniami, z których wynika, że dla wytworzenia "jednej objętości" struktury białka [...]
[...] regeneracji glikogenu w mięśniach -------------------------------------------------------------------------------- 12. Gainery :Odżywki te zawierają od 10 do 40% białka, stosunek białek do węglowodanów wynosi 1 do 4 (lub 1 do 3). Proporcje te są zgodne z założeniami, z których wynika, że dla wytworzenia "jednej objętości" struktury białka [...]
[...] węglowodanów tym lepiej choć ekstremalnie wysokie spożycie białek nie jest zalecane ze względów zdrowotnych, dlatego przyjmuje się, że wysokobiałkowej diecie odchudzającej stosunek białek do węglowodanów powinien wynosić ok. 1:2, tzn. należy tak zwiększyć spożycie białek aby stanowiły ok. 50 % spożycia węglowodanów. Bardzo często podaje się też [...]
[...] oparciu o wysokiej jakości białka pokarmowe. Dzięki tym suplementom można dość precyzyjnie wpływać i regulować doraźnie proporcje białek do węglowodanów w diecie. Odpowiedni stosunek białek do węglowodanów może być uzależniony od etapu treningowego w danej dyscyplinie, aktualnych zadań treningowych itp. Suplementy wysokobiałkowe wykorzystywane są [...]
[...] - 100% dziennego zapotrzebowania na wszystkie witaminy i minerały, - przy okazji odpowiedniej proporcji białek, węgli i tłuszczy (złożonych) i w tym, żeby odpowiedni był: > stosunek białek zwierzęcych i roślinnych. > stosunek tłuszczów jednonienasyconych, wielonienasyconych i nasyconych a także stosunek kwasów omega 3 i omega 6 Takowej diety [...]
[...] jakie funcje pelnia proteiny w naszym organizmie, kazdy powinien wiedziec ze azot pochodzacy z w.w. wchodzi w sklad tkanek, bialka buduja hormony itp. Ponadto taki stosunek bialek do weglowodanow w naszej diecie bedzie wplywal korzystnie na tempo przemian metabolicznych. Same proteiny podnosza bardzo przemiane materii a ponadto maja [...]
Witam! Proszę o zaopiniowanie diety, cel = masa mięśniowa . Wiek: 21 lat Waga: równe 80 kg Wzrost: 189 cm Trening: 3 x na tydzień (każdy trening inna partia + mięśnie brzucha na każdym treningu) Typ budowy: Generalnie ciężko jest mi się określić, jestem smukły, kości też nie za grube z drugiej strony chudzielcem tez nigdy nie byłem mam tendencje [...]
[...] i + to co z tych sałatek 300-500g Stosunek białek: 92% zwierzece 7%roslinne Stosunek kwasow tluszczowych: Nasysone 20%, Jedno-nasysone 34%, wielo-nasysone 46% wyczytałem, że stosunek powinien być 1:1:1 więc musiałbym nasysone i wielonasysone zmienić, czy nie ma to żadnego znaczenia i może być jak jest ? Piję tylko wodę, jak mnie ochota bierze to [...]
[...] BUILDER, która w tej porcji dostarcza 190 KCAL/10 g Białka/ 36,4 g Węglowodanów / 0,5 g Tłuszczy. Łącznie z tym moja dzienna podaż kaloryczna wynosi 3328,38 kcal z czego stosunek białek do węglowodanów i do tłuszczy wynosi około 22/67/11 W zależności od tego czy danego dnia mam trening poranny czy też wieczorny schemat rozłożenia godzinowego [...]
Opis Co to jest Hard Mass? Hard Mass jest odżywką wspomagającą przyrost masy mięśniowej typu „BULK", w której stosunek białek do węglowodanów wynosi 50% : 50%. Hard Mass przeznaczony jest szczególnie dla osób o wolnej przemianie materii, które z powodzeniem mogą go stosować w okresie budowania masy ciała, bez ryzyka odkładania się tkanki [...]
[...] a spożycie węglowodanów zmniejszam do 1 grama. Poziom kalorii zostanie utrzymany, dostarczę też organizmowi niezbędnych aminokwasów które zapobiegną katabolizmowi. Taki stosunek białek do węglowodanów zwiększy działanie insuliny i przygotuje mnie na duże ilość węglowodanów które zjem w następnych dniach. To także pora aby dołożyć trochę [...]
[...] ze: B(1,8 na kg)-126g dziennie T(1,7)-119g dziennie WW(5)-356g dziennie 2 pytanie: czy wszystko dobrze wyliczylem? 3 pytanie: z moich wyliczen wynika tak mniej wiecej ze stosunek bialek do tluszczy wynosi 1:1 a bialek do wegli 1:3. Czy nie za mało tych wegli i czy proporcje sa prawidlowe? 4 pytanie:tak sobie dumam i chciałbym zrozumiec jak to [...]
Czesc, Wiek: 36, Waga: 76, Plec: M, Cel: Masa (ale bez nadmaru fatu) Trening: 3x w tyg dla poczatkujacych wg. Mawashiego Zapotrzebowanie kCal (wzor uproszcony): ok 2.200 kCal Od ok 5 tygodnie jestem na nastepujacej diecie "masowej": kCal / B/T/W: 2730 / 150 / 101 / 303 Na kg mc / B/T/W: 2.0 / 1.3 / 4.0 Wczoraj sie zwazylem i zmierzylem - i [...]
[...] i wypijamy przepyszny szejk, który w prosty sposób zastąpi nam posiłek. Czym powinien charakteryzować się dobrze zbilansowany posiłek MRP? Po pierwsze, bardzo ważny jest stosunek białek do węglowodanów. W posiłkach MRP powinien on wynosić 2:1 (białko:węglowodany). Bardzo kluczowym aspektem odróżniającym posiłki MRP od gainerow lub bulkow jest [...]
[...] i wypijamy przepyszny szejk, który w prosty sposób zastąpi nam posiłek. Czym powinien charakteryzować się dobrze zbilansowany posiłek MRP? Po pierwsze, bardzo ważny jest stosunek białek do węglowodanów. W posiłkach MRP powinien on wynosić 2:1 (białko:węglowodany). Bardzo kluczowym aspektem odróżniającym posiłki MRP od gainerow lub bulkow jest [...]
[...] i wypijamy przepyszny szejk, który w prosty sposób zastąpi nam posiłek. Czym powinien charakteryzować się dobrze zbilansowany posiłek MRP? Po pierwsze, bardzo ważny jest stosunek białek do węglowodanów. W posiłkach MRP powinien on wynosić 2:1 (białko:węglowodany). Bardzo kluczowym aspektem odróżniającym posiłki MRP od gainerow lub bulkow jest [...]